A hold mágikus hatása

A hold mágikus hatása

Az emberek évezredeken keresztül igyekeztek a természet törvényei és ritmusai szerint élni,  a Nap és a Hold mozgásából, a villámlásból és a viharból, az évszakok változásaiból az isteni szándékot kifürkészni. Figyelték a természetet és az elemeket, és kutatták a titkaikat.
Szerencsére szerte a világon sokan megszabadultak, attól az ideológiától, hogy csak az van, amit látok, és megfoghatok. Minden, ami igaz és lényeges, az a természeténél fogva egyszerű és mindenki számára hozzá férhető. A szakértők szerint a holdnak mágikus ereje van a szépségápolás területén is. Meghatározza a szőr és a haj növekedését, befolyásolja vízháztartásunkat.
Bizonyára van még jó néhány olyan ritmus és tényező a természetben, amely befolyással van ránk, ám most csupán azon erőkkel foglalkozom, amely a különböző holdfázisokat kísérik. A Holdhatás alapja: az emberi szervezet nagy százaléka víz. A Hold –figyelembe véve az apály –dagály jelenséget – bizonyítottan hatással van a vízre. A Holdnak az állandó ritmusa, a 28 napos megújulása összhangban van az emberi szervezet ritmusával. Energiáját és hatásait szolgálatunkba kell állítani.

Földünk körüli keringése közben – amely csaknem egy hónapig tart- a Hold Földhöz és Naphoz viszonyított helyzete szerint négy fázison megy keresztül. Ezek mindegyikébe különféleképpen hat életünkre.

Újhold két-három napig a Hold a Földünk és a Nap között áll. A Hold és a Nap gravitációs ereje egymást erősíti, a Hold és a Nap gravitációs vonzása összeadódik, így erősebben vonzódik minden Földön lévő dolog a Hold felé. Ilyenkor érdemes építő jellegű termékyenséggel, sikerrel, védelemmel, szeretettel, egészséggel kapcsolatos munkát végeznie, mert ilyenkor a leghatásosabbak. Ezt konstruktív mágiának nevezzük. Egészség szempontjából, ahogyan növekszik a Hold, úgy csökken az operációknak, sebek gyógyulásainak, sikereinek esélye. Az újhold után a hold egy része a nap felé fordult, és a növő hold megkezdi erőteljes működését. Újhold esetén érdemes a testünkre irányítani a legnagyobb figyelmet. Az újholdkor levágott köröm is lassabban nő. Salaktalanítani is ilyenkor a legcélszerűbb, mert a test méregtelenítési készsége ilyenkor működik a leghatékonyabban.
A rossz szokásainkról is ebben az időszakban a legkönnyebb leszokni. Fogyókúrát érdemes ilyenkor kezdeni, mert könnyebben le tudunk mondani az evésről.

Növő hold idején a Föld, Hold, Nap pontosan derékszöget zár be, amikor növekedésnek indul kb. egy hét alatt éri el az első negyededet. Ekkor a Hold felénk eső oldalának felét látjuk, a holdkorong jobb oldalát. Gravitációs ereje még ekkor is ers, mivel még mindig közel áll a naphoz. Ilyenkor is érvényesül a konstruktív mágia. Érdemes a hajtöveket visszavágni, mert így a haj egészségesebb lesz és nehezebben töredezik. A gyógyszerek sokkal erősebben hatnak, mint máskor, tehát érdemes vigyázni velük. Az étkezésre is oda kell figyelni, mert a test raktározóképessége megnő, tehát a táplálék nagyon könnyen felesleges zsírpárnaként végezheti. A gyógyulás is lassabb, igyekezzünk nem megbetegedni ebben az időszakban.

Telihold idején a Föld kerül a Nap és a Hold közé és a felénk eső oldalt éri a napsugár, így a holdkorong teljessé válik. Telihold az első negyed után egy hét múlva következik be, ilyenkor teljes egészében látjuk a Holdat az égbolton. Teliholdkor legintenzívebb a Hold energiája, hatással van az emberekre és más élölényekre egyaránt, ekkor érzékenyebbek ingerültebbek vagyunk. Ilyenkor az embereken eluralkodik az ingerlékenység, agresszió, szenvedély és szinte ösztönösen cselekszünk. Legtöbben ilyenkor alvászavarokkal küszködünk. Telihold idején romboló jellegű spirituális munkát érdemes végezni. Ide tartoznak pl.: kötő és oldó, rontásokkal kapcsolatos dolgok/levétel/, megszüntetés és megsemmisítése valamely dolognak. Ezt destruktív mágiának nevezzük. A telihold a legszebb és a leglátványosabb mindközül. Talán pont a szépsége miatt ilyenkor az ember fokozottan érzékeny mindenre, könnyen elfeledkezünk magunkról, akár túlérzékennyé is válhatunk. Szeszélyesség, figyeleméhség jellemző ilyenkor az emberre; pontosan ezért különösen figyelni kell arra, mit mondunk. Olyan dolgok csúszhatnak ki a szánkon, amit normális állapotunkban semmiképp nem mondanánk ki, sőt inkább mélyen hallgatunk róla. Könnyen felszínre törhetnek eddig elnyomott érzéseink, sérelmeink. Ez nem minden esetben probléma, ha kijön, de a telihold elteltével kellemetlen érzést válthat ki az emberből.
Teliholdkor a testnek üdítő mindenfajta mozgás, testedzés; érdemes ilyenkor kimenni kocogni, vagy egyéb sportot űzni napi szinten. Gyümölcsfogyasztás esetén a kilók pillanatok alatt képesek eltűnni, a zsírpárnák hamar felszívódnak egy kis rádolgozással.

Fogyóhold idején a Föld, Hold, Nap pontosan derékszöget zár be ismét, csak azzal a különbséggel, hogy a Hold keringési pályájának túloldalán. A hold telihold után kb. egy héttel éri el az utolsó negyedet, ilyenkor a Hold bal oldalán világos, a jobb oldalán sötét. Gravitációs ereje ismét csak erős mivel ilyenkor közeledik a Naphoz. Fogyóhold idején a romboló hatású spirituális munkát végezhetünk, tehát destruktív mágiát. Ilyenkor érdemes testmasszázsra iratkozni, mert jobban ellazítja a testet, mint általában. Ilyenkor minden gyorsabban és könnyebben megy, ha különösen sokat étkezünk sem valószínű, hogy elhízunk. Aktívabbak vagyunk, mint szoktunk, testünk is összeszedettebb, könnyebben irányítható. Amibe csak belekezdünk, az feszültségmentesen, simán zajlik, és tevékenységeink ilyenkor a leghatásosabbak.

A Hold hatása a szerelemben is megmutatkozik: a Hold 28 napos Föld körüli útján sorban érinti a mind a 12 csillagjegyet, hol két, hol három napot töltve. A holdnaptár segítségével a szerelmi döntéseket a legkedvezőbb időpontra lehet időzíteni. Például egy szakítás akkor jár a legkevesebb fájdalommal, amikor a Hold a Szűz jegyében jár. Általában kedvezően alakulnak azok a viszonyok, amelyek akkor köttetnek, ha a hold éppen a Bika, a Mérleg, a Nyilas, a Vízöntő, vagy a Halak jegyében tartózkodik.

Kosban: szenvedélyes éjszakák, hódítás, flört
Bikában: házasságkötés, érzéki örömök
Ikrekben: ismerkedés, szórakozás
Rákban: érzelmek, gyengédség, családtervezés
Oroszlánban: viharos érzelmek, szenvedély
Szűzben: tartózkodás, óvatosság
Mérlegben: viták elsimítása, kiruccanások, flörtök
Skorpióban: féltékenykedés, konfliktusok
Nyilasban: utazások, kibékülés, társasági élet
Bakban: hűvös magatartás, távolságtartás
Vízöntőben: kedvezőtlen a döntéshozatalra szívügyekben
Halakban: közös álmodozás, romantika, gyengédség

Mindebben persze nem kell hinnie annak, aki nem akar. Ezek nem orvosilag bebizonyított tények, hanem több száz év tapasztalatainak gyűjteménye. A régi időkben szinte minden ember a tudatában volt és élt is a hold egészséges hatásaival. Manapság is egyre több ember tér vissza az alapokhoz, és hisz a természet apró csodás trükkjeiben. Lehet mindenkinek érdemes egy próbát tenni, hátha sikere lesz, és azontúl növekvő bizalommal néz a természetes eszközök gyógyító hatásaira.

 

This entry was posted in Hold, Telihold, Telihold hatása and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.