Telihold party

Telihold buli!
A „Koh Phangan Full Moon Party” az egyik legjelentősebb thaiföldi közösségi fesztivál, melyet miden hónapban megrendeznek, nagyjából a telihold esedékességekor. A rendezvény este kezdődik és a következő délutánjáig folytatódik, átlagosan 10,000-15,000 ember látogatja minden alkalommal. A látogatók nem csak a helyiekből (főként nem a helyiekből) állnak, hanem a világ minden tájáról érkeznek erre a fergeteges telihold bulira. A telihold buli egy tökéletes alkalom, hogy az ember egy hosszú discó éjszakát tartson, sok itallal, tucatnyi partymenti disco-val, tánccal és végignézze ahogy hajnalban a Thai-öböl fölé emelkedik a nap.

Az egyetlen nehézség a buliban az odajutás. Ha valaki rákeres az interneten (angol keresés) akkor több oldalon is olvashat róla, hogy az utazás sajnos nem a legegyzserűbb, visszafelé pedig jellemzően még bonyolultabb (kivétel, ha esetleg valamelyik Koh PhaNgan hotelben száll meg legalább 5 napra). Több rémtörténetet lehet találni az interneten amelyben arról írnak, hogy mennyire borzalmas volt a visszaút Koh Samui-ra a buli utáni reggeli órákban.

Szerencsére egy Koh Samui szálloda ajánlatában felfedeztünk egy utazási irodát (a Petchaburi Tours-t) mely 800 baht áron (kb 5000 Ft) fuvaroz a kikötőbe egy kisteherautóval, melyben még ágyakat is kialakítottak. Az utaztatáshoz természetesen a szigetek közötti transzfer is hozzátartozzik egy motorcsónakon Koh Samui és Koh Phangan között (oda-vissza). A motorcsónakok 20 percenként indulnak, de a kiszámíthatatlanság miatt külön garanciát vállalnak arra, hogy óránként lesz csónak (igen, ez így működik ott). Odautak este 6-tól éjfélik, visszauta pedig hajnal 1-től hajnal 6-ig vannak.

Bár nem kifejezetten egy csillagászati eseményről van szó (sőt), mégis egy olyan buliról van szó amelyen jelzik az embereknek, hogy a telihold igenis fontos. Kutatásaim során nem reménykedtem, hogy a teliholddal kapcsolatban ilyen jellegű témákba ütközök, de ez is megtörtént. Szóval aki Thaiföldre tervez utazni, szeret fiatalos bulikba járni és szeretne magának egy különleges telihold élményt szerezni annak különösen ajánlom ezt a Telihold Party-t. Jó szórakozást!

This entry was posted in Telihold esmények and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.